Soma terapi​

SOMA er en kropsterapeutisk metode, som er udviklet af Sonia Gomes Silva og Marcello Muniz.

Inspirationen til deres arbejde kommer dels fra James Gibson, som har beskrevet det haptiske system, som er det system som koordinerer informationer fra indre og ydre sansninger til kroppen.​ Yderligere har de 2 hentet inspiration fra Ida Wolf, Hubert Godard og Peter Levine. Metoden er en behandlingsform hvor berøring (altid i samarbejde med klienten) og bevægelse indgår til at forløse blokeringer i kroppen og genskabe den kropslige forankring, uanset om det skyldes traumer, skader, langvarig stress og spænding. Den kropslige forankring bliver rystet når vi oplever forstyrrelser i kroppens give/modtage systemer, i vores orienteringssans og balancen i det indre øre. Kombinationen af kroppens forskellige funktioner gennem bevægelse og berøring flytter traumatisk ophobet muskelspænding og energi til bevægelse og forbundethed.

Give/ modtage systemet involverer alle kroppens funktioner:

  • sanseapparatet, som får informationer inde fra kroppen og ude fra omverdenen
  • muskler, bindevæv og organer
  • nervesystemet regulering , det viljesbestemte og det selvstyrende
  • kredsløb og lungefunktion

Alle disse forskellige sanseorganer bruges i kombination i SOMA. Jeg kombinerer og supplerer denne metode med SE traumeterapi og neuroaffektiv psykoterapi.​

Hvis du vil vide mere om SOMA terapi og behandling, er du velkommen til, at kontakte mig på telefon 22 64 84 48 eller e-mail christina.stromsted@gmail.com.​

Skriv til Christina Strømsted​

Udfyld formularen her på siden og jeg bestræber mig på at svare så hurtigt som muligt.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

- Christa Ø. Kastrup

Det der var rigtig godt ved forløbet, var at vi tog udgangspunkt i mine tanker og følelser, det hjalp mig til at få samling på alt det rod jeg følte indeni.

- Tim

I would further recommend Christina to parents who feel out of their depth with their children or fearful of making mistakes. Take the time to explore these issues with an objective expert listener and allow Christina to help you reveal the true values and priorities in your life.

- Anne Birgitte

Jeg kan anbefale alle som har brug for at arbejde med sig selv og hinanden et terapiforløb hos Christina.

- Anne Birgitte

At miste et menneske der har stået en kær er en stor sorg for den tilbageblevne.

Sorgen kommer ikke i samme øjeblik man får meddelelsen om dødsfaldet. For i det øjeblik var jeg helt apatisk og hverken forstod eller følte noget som helst. Siden tilkom chok og fortvivlelse og gråd; sorgen indhyllede mig sammen med gråd, angst og fortvivlelse.​ Jeg var klar over, at jeg behøvede hjælp til at holde tilværelsen ud, og jeg blev henvist til psykoterapeut Christina Strømsted, og det var en ren lise at tale med hende, at gennemgå Knuds død. Jeg gik altid fra min session hos Christina med en vis ro i sindet, og jeg glædede mig allerede til mit næste møde med hende.

Christina er højtuddannet psykoterapeut med stor erfaring, og det kom mig tilgode under alle vore samtaler.

Nu står sommerferien for døren; Christina skal starte i nye lokaler i København, og jeg har fundet fred med mig selv. Jeg kan tåle at tale om Knud og at se på fotos af ham. Jeg må da indrømme, at jeg af og til kan bevæges, når jeg genser han dejlige ansigt.

Sorg er nok sådan, at den langsomt fylder mindre, men jeg tror, den altid vil eksistere.Men derfor er det absolut muligt at leve et sundt og godt liv efter at have gennemgået dyb sorg. Det har Christina lært mig.​ Jeg er forhenværende lægesekretær, og mit navn er Merete Schützsack Christensen.

Læs det seneste blogindlæg

Tanker om terapi

Vi lever i en hverdag, hvor alt går hurtigt og hvor tids optimering og effektivitet er en dyd. Det rimer godt på de 5 gode råd. Men det gør vi mennesker ikke. En bil, en cykel, en opvaskemaskine kan fixes og hvis den ikke kan, kan den erstattes med en nye model.