​Tanker om terapi

Et kendetegn for mange af de klienter der kommer i min praksis (voksne, unge, par og forældre) er, at de ønsker værktøjer til at fixe og hurtig få styr på det der er svært for dem selv og i deres relationer.

Det er ikke et nyt fænomen. Og jeg forstår det godt – diverse ugeblade og online reklamer lover store resultater indenfor diverse områder med fx 5 gode råd. 

Vi lever i en hverdag, hvor alt går hurtigt og hvor tids optimering og effektivitet er en dyd. Det rimer godt på de 5 gode råd.

Men det gør vi mennesker ikke. En bil, en cykel, en opvaskemaskine kan fixes og hvis den ikke kan, kan den erstattes med en nye model. 

Kendetegnet for disse ting er, at de er ting uden hjerne og hjerte. Vi mennesker har både hjerne og hjerte og de skal ikke fixes med mindre man fx lider af en hjertefejl eller har en tumor i hjernen. Men så er min praksis ikke det rette sted at rette henvendelse til.​

I terapien hos mig, er der ikke de hurtige fix. Der er kontakt, nærvær og en interesse i at hjælpe dig med at se på dig selv med nye øjne og derfra fx ændre uønsket handlemønstre. 

Sammen undersøger vi hvad det er, der inden i dig blokerer for at leve det liv, du gerne vil leve, lære dine egne uhensigtsmæssige strategier at kende når du føler dig utryg, angst, skamfuld mv. 

Kun når du bliver opmærksom på disse mønstre får du mulighed for at gøre noget andet. Så jeg ser det som, at vi hver især ligger inde med nøglen til de ændringer vi ønsker os. Nogle gange er nøglen godt begravet og der skal hjælp udefra til at finde den.

​​

Skriv til Christina Strømsted​

Udfyld formularen her på siden og jeg bestræber mig på at svare så hurtigt som muligt.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

- Christa Ø. Kastrup

Det der var rigtig godt ved forløbet, var at vi tog udgangspunkt i mine tanker og følelser, det hjalp mig til at få samling på alt det rod jeg følte indeni.

- Tim

I would further recommend Christina to parents who feel out of their depth with their children or fearful of making mistakes. Take the time to explore these issues with an objective expert listener and allow Christina to help you reveal the true values and priorities in your life.

- Anne Birgitte

Jeg kan anbefale alle som har brug for at arbejde med sig selv og hinanden et terapiforløb hos Christina.

- Anne Birgitte

At miste et menneske der har stået en kær er en stor sorg for den tilbageblevne.

Sorgen kommer ikke i samme øjeblik man får meddelelsen om dødsfaldet. For i det øjeblik var jeg helt apatisk og hverken forstod eller følte noget som helst. Siden tilkom chok og fortvivlelse og gråd; sorgen indhyllede mig sammen med gråd, angst og fortvivlelse.​ Jeg var klar over, at jeg behøvede hjælp til at holde tilværelsen ud, og jeg blev henvist til psykoterapeut Christina Strømsted, og det var en ren lise at tale med hende, at gennemgå Knuds død. Jeg gik altid fra min session hos Christina med en vis ro i sindet, og jeg glædede mig allerede til mit næste møde med hende.

Christina er højtuddannet psykoterapeut med stor erfaring, og det kom mig tilgode under alle vore samtaler.

Nu står sommerferien for døren; Christina skal starte i nye lokaler i København, og jeg har fundet fred med mig selv. Jeg kan tåle at tale om Knud og at se på fotos af ham. Jeg må da indrømme, at jeg af og til kan bevæges, når jeg genser han dejlige ansigt.

Sorg er nok sådan, at den langsomt fylder mindre, men jeg tror, den altid vil eksistere.Men derfor er det absolut muligt at leve et sundt og godt liv efter at have gennemgået dyb sorg. Det har Christina lært mig.​ Jeg er forhenværende lægesekretær, og mit navn er Merete Schützsack Christensen.