✔ Medlem af Somatic Experiencing

✔ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✔ ​Certificeret psykoterapeut

✔ ​Speciale i traume-og familieterapi

Traumebehandling og PTSD behandling gennem SE-traume terapi

​Har du behov for behandling af sorg eller PTSD behandling, kan jeg tilbyde dig akut krisehjælp i Hellerup. Jeg har desuden flere patienter med behov for krisehjælp, fra både Østerbro, Gentofte og Lyngby. Lider du af posttraumatisk stress syndrom, eller anden form for traume, kan jeg hjælpe dig videre, gennem PTSD behandling eller anden krisehjælp. Vi mennesker vil gerne tænke og forstå – og mange glemmer, at vores krop både reagerer og husker. Traumatiske oplevelser, chok og stress kan sætte sig i kroppen og med tiden udvikle sig til sygdomsrelaterede symptomer og smerter. Læs videre her, om behandling af sorg, eller kontakt mig for akut krisehjælp.

En traumatisk oplevelse skal derfor ikke kun bearbejdes i hovedet, den skal også bearbejdes og forløses i kroppen. Krisehjælp eller traumebehandling med SE-metoden handler om, at give kroppen lov til at reagere, så den kan få frigivet den energi, som har ophobet sig, som følge af en traumatisk eller overvældende oplevelse.

KRISEHJÆLP TIL BEHANDLING AF SORG OG TRAUMER MED SE-TERAPI

SE-metoden (Somatic Experiencing®) er en form for traumebehandling og krisehjælp, der er er udviklet til at hele eftervirkninger fra chok og traumer. Metoden er både egnet til arbejdet med voksne, unge og børn. Det er en kropsorienteret traumebehandling, som inddrager kropslige sansninger, med for eksempel prikken, stikken, varme, kulde, smerte og ressourcer i kroppen, for at understøtte nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro.

Peter A. Levine er udvikler af SE-metoden (Somatic Experiencing®). Han studerede dyrenes reaktioner på stress og trusler på livet, og undrede sig over, at de ikke blev traumatiseret., som f.eks. når en gazelle flygter fra en løve på savannen. Begge dyr kommer i alarmberedskab, hvor blandt andet hjertet slår hurtigere og pulsen stiger. Den samme biologiske reaktion sker i os mennesker, når vi pludselig befinder os i en udfordrende situation. Gazellen og løven ”ryster” oplevelsen ud af kroppen igen, og løber videre på savannen. Men vi mennesker kan ikke altid ”ryste” oplevelsen af os.

Teorien bag metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen, hvorved der udvikles symptomer. Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression. Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen.

Krisehjælp er yderst effektiv i en traumebehandling af både store og små chok og traumer, som for eksempel:

  • Vold
  • Trafikulykker
  • ​Operationer
  • Røveri og overfald
  • Barndomstraumer herunder seksuelle overgreb
  • ​Krigsoplevelser​​

PTSD BEHANDLING OG AKUT KRISEHJÆLP

Fælles for disse oplevelser er, at man oplever at blive truet på livet eller på sin identitet. 

Efterfølgende er der risiko for, at komme i en tilstand af indre stress, hvor kroppen stadig, ubevidst føler sig truet og er parat til at kæmpe eller flygte. Andre gange opleves det lidt som om, man ikke helt er til stede. Dette skyldes, at kroppen er lukket ned og man mærker ikke så meget. Disse symptomer, ses ofte hos en PTSD-ramt i forbindelse med krigstraumer. Kunne du overveje at få hjælp, gennem en PTSD behandling hos mig? Behandling af traumer, eller behandling af sorg, bør være tilgængeligt for alle og kan være en kæmpe hjælp, til at opnå mere livsglæde og nærvær, i hverdagen.

TRAUMER BEARBEJDES MED TRAUMEBEHANDLING

Depressive tilstande og angst er ofte de symptomer, som fortæller, at noget ikke er som det skal være. Kroppen husker, selv om vi glemmer. Det er derfor vigtigt, at man føler efter, når kroppen siger stop, eller udviser tegn på traumer.

Udviklingen af symptomer efter traumer og chok er ikke afhængig af størrelsen af begivenheden, men af overvældelsen af vores nervesystem og vores nervesystems manglende evne til, at regulere sig selv, efter for eksempel dødsfald, trafikulykker, drukneulykker, overfald, operationer, hospitalsophold, komplicerede fødselsforløb og meget andet.

Traumebehandlingen har til formål at hjælpe nervesystemet, der på grund af traumer er fastlåst i alarmberedskab, tilbage til sin naturlige balance.

​HØR HVAD JEG KAN TILBYDE AF TRAUMEBEHANDLING

Et vigtigt element i arbejdet med traumebehandling er, at du ikke overvældes én gang til, af den oplevelse der var smertelig. Det gælder altså ikke om, at genopleve, hvad du én gang har måttet igennem, men derimod om, at genvinde den naturlige rytme i nervesystemet, sammen med ny livskraft og nyt livsmod.

Hvis du vil vide mere om traumebehandling og PTSD behandling, er du velkommen til, at kontakte mig på telefon 22 64 84 48 eller e-mail christina.stromsted@gmail.com.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Du er altid meget velkommen til, at kontakte mig på telefon

23 89 96 99 , for at bestille en tid til psykoterapi. Du kan også skrive til mig, på christina.stromsted@gmail.com, eller benytte dig af kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

PSYKOTERAPEUT CHRISTINA STRØMSTED

CVR: 33406703

Sankt Peders Vej 4, st th
​2900 Hellerup

E-mail: christina.stromsted@gmail.com

Telefon: 23 89 96 99

MEDLEM AF