Hvad er stress?

​Alle kan blive alvorligt stressede hvis omstændighederne er til det.

Når du er stresset fungerer din krop og hjerne på en anden måde, end når du ikke er stresset. Stress er ikke en sygdom, men det er din reaktion på en belastning. Om belastningen (kan både være fysisk og psykisk) får helbredsmæssige konsekvenser, afhænger af mange faktorer der indbyrdes påvirker hinanden. Det afgørende for om belastningen medfører stress, er dels belastningens styrke og varighed, dels hvordan man oplever den.

Stress er en livsvigtig og biologisk reaktion hos både mennesker og dyr. Stress hjælper os biologisk set til, at håndtere farlige, truende, pressede eller usikre situationer. Den biologiske stressreaktion er styret af hormoner, som signal til kroppen om enten at kæmpe eller flygte.

Lidt stress af og til er helt i orden. Men hvis stressen hober sig op i kroppen, så er det vi oplever fysiske og psykiske ændringer. Langvarig stress​ påvirker både vores arbejdsindsats, vores sociale liv og vores livskvalitet. Stress er noget der sker ubevidst, så det er ikke altid man er klar over, at man er stresset.​​

Stressfaktorer er de ting, der kan udløse stress:

  • Stress kan være arbejdsrelatet . Det kan f.eks. give stress, hvis vi har for lidt indflydelse, hvis det, vi laver, ikke passer med vores værdier, hvis det psykiske arbejdsmiljø ikke er godt, hvis der er et stort pres, hvis der er mange ændringer, osv.
  • Årsager til stress kan også findes i privatlivet. F.eks. ved frustration ifm. børn, delebørn, ex-partnere, familiefester- & traditioner, dårlig økonomi, parforhold osv.
  • Vores tanker i sige selv kan være nok til at give alvorlig stress. Det kan være negative tanker og bekymringer, tanker om utilfredsstillende livsvilkår, osv.
  • Endelig kan stress smitte. Stresset chefer giver stressede medarbejdere, stressede medarbejdere giver stressede kollegaer og stressede forældre giver stressede børn.

Derfor er det af stor betydning, at du reagerer hvis du oplever symptomer på stress.

Symptomer/signalerer vores fysiske og psykiske reaktion på stress, se mere under Stresssymptomer.


Men du kan med hjælp fra en stresscoach få stressen ud af kroppen og blive dig selv igen!

Skriv til Christina Strømsted​

Udfyld formularen her på siden og jeg bestræber mig på at svare så hurtigt som muligt.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

- Christa Ø. Kastrup

Det der var rigtig godt ved forløbet, var at vi tog udgangspunkt i mine tanker og følelser, det hjalp mig til at få samling på alt det rod jeg følte indeni.

- Tim

I would further recommend Christina to parents who feel out of their depth with their children or fearful of making mistakes. Take the time to explore these issues with an objective expert listener and allow Christina to help you reveal the true values and priorities in your life.

- Anne Birgitte

Jeg kan anbefale alle som har brug for at arbejde med sig selv og hinanden et terapiforløb hos Christina.

- Anne Birgitte

At miste et menneske der har stået en kær er en stor sorg for den tilbageblevne.

Sorgen kommer ikke i samme øjeblik man får meddelelsen om dødsfaldet. For i det øjeblik var jeg helt apatisk og hverken forstod eller følte noget som helst. Siden tilkom chok og fortvivlelse og gråd; sorgen indhyllede mig sammen med gråd, angst og fortvivlelse.​ Jeg var klar over, at jeg behøvede hjælp til at holde tilværelsen ud, og jeg blev henvist til psykoterapeut Christina Strømsted, og det var en ren lise at tale med hende, at gennemgå Knuds død. Jeg gik altid fra min session hos Christina med en vis ro i sindet, og jeg glædede mig allerede til mit næste møde med hende.

Christina er højtuddannet psykoterapeut med stor erfaring, og det kom mig tilgode under alle vore samtaler.

Nu står sommerferien for døren; Christina skal starte i nye lokaler i København, og jeg har fundet fred med mig selv. Jeg kan tåle at tale om Knud og at se på fotos af ham. Jeg må da indrømme, at jeg af og til kan bevæges, når jeg genser han dejlige ansigt.

Sorg er nok sådan, at den langsomt fylder mindre, men jeg tror, den altid vil eksistere.Men derfor er det absolut muligt at leve et sundt og godt liv efter at have gennemgået dyb sorg. Det har Christina lært mig.​ Jeg er forhenværende lægesekretær, og mit navn er Merete Schützsack Christensen.

Læs det seneste blogindlæg

Tanker om terapi

Vi lever i en hverdag, hvor alt går hurtigt og hvor tids optimering og effektivitet er en dyd. Det rimer godt på de 5 gode råd. Men det gør vi mennesker ikke. En bil, en cykel, en opvaskemaskine kan fixes og hvis den ikke kan, kan den erstattes med en nye model.