FAMILIETERAPI

ET FAMILIETERAPEUTISK FORLØB GIVER JER MULIGHED FOR AT FÅ EN DYBERE FORSTÅELSE FOR JEG SELV OG HINANDEN​​

Familielivet er skønt og det er hårdt arbejde. Langt de fleste problemer som vi i familien støder ind i løser vi selv. Dog hænder det ind i mellem med, at det er nødvendigt med hjælp fra en professionel.

Relationen mellem de enkelte familiemedlemmer er afgørende for den enkeltes trivsel og udvikling ligesom den enkelte på sin måde påvirker relationerne og dermed familien som helhed. Så hvis én i familien har det skidt har hele familien det skidt. Når man er medlem af en familie findes der ikke noget, der hedder dit eller mit problem. Det er alt sammen vort problem –uanset hvad der sker i familien og med de enkelte medlemmer er det hele familiens ansvar.

Når der søges hjælp hos en familieterapeut, kan det være fordi samspillet mellem de voksne opleves destruktivt med mistrivsel som resultat for alle. De voksnes indbyrdes forhold er helt afgørende for børnenes trivsel. Ofte forsøger børn at hjælpe forældrene med at trives - men det bliver desværre ofte på deres egen bekostning - dvs. at børnene har fået et ansvar som ikke hører dem til. De vil så reagere med forskellige signaler på mistrivsel.​

Et familieterapeutisk forløb giver mulighed for, at I i familien samlet kan få en dybere forståelse for jer selv og hinanden. Her kan I få øje på, hvilke temaer der udspiller sig imellem jer. Det giver jer hver især mulighed for at ændre på en uhensigtsmæssig tone og adfærd, og bringer jer en større forståelse for relationen med hinanden.

Det kan også være børns tegn på mistrivsel enten inden- eller udenfor familien, der initierer kontakt til en familieterapeut. Det kan være relevant at få hjælp til at gennemskue børnenes problemer – er de et resultat af problemer i fx institutioner eller til kammerater eller er de et resultat af et destruktivt samspil i familien.

Familielivet med teenagebørn kan betyde en tid med udfordringer og problemer som det kan være vanskeligt at gennemskue eller klare selv. Familielivet i sammenbragte familier er skønt men det er også hårdt. Ofte er der, i den sammenbragte familie, både dine, mine og måske vores børn. Måske er dit samarbejde med din eks-partner ikke som du ønskede dig, måske kan dit barn/dine børn ikke lide din nye partner, måske ændrer dit barn/dine børn adfærd og du ved ikke hvad du skal stille op. I sådanne tilfælde kan det også være hensigtsmæssigt at få hjælp udefra.

Jeg vil, sammen med jer, hjælpe med at ændre samspillet mellem medlemmerne i jeres familie ud fra konkrete eksempler fra jeres hverdag og det som opstår i samtalen. Ved samspil forstås det, som familiemedlemmer siger og gør – og måden de gør det.

I/du er velkommen til at kontakte mig på cm@mstfc.dk eller på mobil 22 64 84 48​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Du er altid meget velkommen til, at kontakte mig på telefon 22 64 84 48, for at bestille en tid til psykoterapi. Du kan også skrive til mig, på cm@mstfc.dk, eller benytte dig af kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

PSYKOTERAPEUT CHRISTINA STRØMSTED

CVR: 33406703

Sankt Peders Vej 4, st th
​2900 Hellerup

E-mail: cm@mstfc.dk

Telefon: 22 64 84 48

MEDLEM AF