Traumebehandling og PTSD behandling gennem SE-traume terapi

​Har du behov for behandling af sorg eller PTSD behandling, kan jeg tilbyde dig akut krisehjælp i Hellerup. Jeg har desuden flere patienter med behov for krisehjælp, fra både Østerbro, Gentofte og Lyngby. 

Lider du af posttraumatisk stress syndrom, eller anden form for traume, kan jeg hjælpe dig videre, gennem PTSD behandling eller anden krisehjælp.

​Vi mennesker vil gerne tænke og forstå – og mange glemmer, at vores krop både reagerer og husker. Traumatiske oplevelser, chok og stress kan sætte sig i kroppen og med tiden udvikle sig til sygdomsrelaterede symptomer og smerter.

Krisehjælp er yderst effektiv i en traumebehandling af både store og små chok og traumer, som for eksempel:

  • Vold
  • Trafikulykker
  • ​Operationer
  • Røveri og overfald
  • Barndomstraumer herunder seksuelle overgreb
  • ​Krigsoplevelser​​

​Krisehjælp til behandling af sorg og traumer med SE-terapi

SE-metoden (Somatic Experiencing®) er en form for traumebehandling og krisehjælp, der er er udviklet til at hele eftervirkninger fra chok og traumer. Metoden er både egnet til arbejdet med voksne, unge og børn. Det er en kropsorienteret traumebehandling, som inddrager kropslige sansninger, med for eksempel prikken, stikken, varme, kulde, smerte og ressourcer i kroppen, for at understøtte nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro.

Teorien bag metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen, hvorved der udvikles symptomer. Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression. Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen.

Krisehjælp er yderst effektiv i en traumebehandling af både store og små chok og traumer, som for eksempel:

PTSD behandling og akut krisehjælp

Fælles for disse oplevelser er, at man oplever at blive truet på livet eller på sin identitet. Efterfølgende er der risiko for, at komme i en tilstand af indre stress, hvor kroppen stadig, ubevidst føler sig truet og er parat til at kæmpe eller flygte.

​Andre gange opleves det lidt som om, man ikke helt er til stede. Dette skyldes, at kroppen er lukket ned og man mærker ikke så meget. Disse symptomer, ses ofte hos en PTSD-ramt i forbindelse med krigstraumer. 

Traumer bearbejdes med traumebehandling

Depressive tilstande og angst er ofte de symptomer, som fortæller, at noget ikke er som det skal være. Kroppen husker, selv om vi glemmer. Det er derfor vigtigt, at man føler efter, når kroppen siger stop, eller udviser tegn på traumer.
​​

Traumebehandlingen har til formål at hjælpe nervesystemet, der på grund af traumer er fastlåst i alarmberedskab, tilbage til sin naturlige balance.

​Hør hvad jeg kan tilbyde af traumebehandling

Et vigtigt element i arbejdet med traumebehandling er, at du ikke overvældes én gang til, af den oplevelse der var smertelig. Det gælder altså ikke om, at genopleve, hvad du én gang har måttet igennem, men derimod om, at genvinde den naturlige rytme i nervesystemet, sammen med ny livskraft og nyt livsmod.

Hvis du vil vide mere om traumebehandling og PTSD behandling, er du velkommen til, at kontakte mig på telefon 22 64 84 48 eller e-mail cm@mstfc.dk.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

”Jeg havde det dårligt fysisk og psykisk, tabte håret og var stresset følelsesmæssigt, havde angstanfald månederne inden, hvor jeg ikke kunne få vejret. Det vigtigste jeg fik ud af forløbet hos Christina var fornemmelsen af min egen krop, jeg lærte at mærke efter om jeg havde det godt. Christina gav mig indsigt i, (midt i fastlåstheden af de svære/sørgelige aspekter af livet), at fokusere på de positive aspekter, jeg mærkede fysisk lettelsen i min krop, når hun/vi flyttede fokus sammen.”

- ​Anne Birgitte, Økonoma

adresseinfo

kontaktinfo

Telefon: 22 64 84 48

E-mail: cm@mstfc.dk

         © Christina Strømsted - Psykoterapeut MPF